Signum

środa, 5 października 2011

Pawie oczka

Znowu kurczak troszkę inaczej

Potrzebujemy:
  1. 6 jajek ugotowanych na twardo
  2. 3 filety z kurczaka (podwójne)
  3. wegeta (kucharek)
  4. 2 jajka
  5. bułka tarta
  6. ojej do smażenia
Jak to robimy?
Filety z kurczaka sienko rozbić, powegetować, dokładnie owinąć jajka mięsem.
Następnie panierowaćw surowym rozmąconym jajku i bułce tartej.
Smażyć na głębokim oleju z każdej strony.
Przekrajamy na pół i podajemy z ziemniakami lub ryżem i surówką.
Lub po wystudzeniu kroimy w grube plastry i podajemy jako przekąskę. 

Pysznego życzę!!
(zdjęcia zamieszczę później )

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz