Potrzebujemy:
- 1 kurczak
- sól
- pieprz
- 2 łyżki majeranku
- 4 ząbki czosnku
- włoszczyzna
Z kurczaka zdjąć skórę (ja najpierw odcinam skrzydła, podcinam skórę przy końcach nóżek i rozkrajam skórę wzdłuż grzbietu)
Mięso odebrać od kości, pokroić w cienkie paski, dodać sól, pieprz i dokładnie wyrabiać rekąaż się zacznie kleić.
Następnie dodać roztarty czosnek, majeranek jeszcze raz dokładnie wyrobić.
Uformować wałek, ułożyć na skórze. owinąć.
Całość owinąć mokrą gazą.
Gotować około 30-40 minut na wolnym ogniu razem z włoszcyzną. Nie pozwolić aby się zagotowało.
Ostudzić, pokroić w platry.
Można zalać galaretą.
Pysznego życzę!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz